Onbehandeld tuinhout

Bij Houthandel Van der Hoek kunt u onbehandeld tuinhout vinden in de vorm van vurenhout, ideaal voor gebruik als steigerplanken. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar, een boom die veel te zien is in parken en tuinen. Het hout heeft een witte tot geelachtige kleur. Deze zachte kleur is snel verdwenen wanneer het onbehandelde hout voor buiten gebruikt wordt. Het is dus zaak om, wanneer u verkleuring tegen wilt gaan, het hout snel te behandelen. Vindt u het verkleuren (en dus verweerd raken) van onbehandeld tuinhout juist mooi? Let er dan wel op dat het onbehandeld laten de levensduur verkort bij buitengebruik.

Eigenschappen onbehandeld vurenhout

Onbehandeld vurenhout heeft de eigenschappen dat het niet direct heel duurzaam hout is. Het valt onder duurzaamheidsklasse IV, wat betekent dat het een gemiddelde levensduur heeft van 5 tot 10 jaar. Het is erg gevoelig voor vocht, maar wordt ook weer snel droog. Voordelen:

  • Voordelige keus
  • Sterk
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Licht in gewicht
  • Milieuvriendelijk

Nog een voordeel van onbehandeld hout is dat u zelf kunt bepalen welke behandeling u het tuinhout eventueel zult laten ondergaan.

Waarvoor u onbehandeld tuinhout kunt gebruiken

Onbehandeld vurenhout kan gebruikt wordt voor het maken van steigers, maar is ook een populaire houtsoort voor het maken van tuinmeubels. Verder wordt het gebruikt voor het maken van dragende constructies, lijsten, kisten, en meer. Het benodigde hout kunt u via onze webshop bestellen. Indien gewenst kunt u ook contact met ons opnemen om u te laten adviseren.