Geïmpregneerd tuinhout

Hout dat geïmpregneerd is, is behandeld met een middel om het hout duurzamer te laten zijn. Het betekent dat het langer mee kan gaan, doordat aantasting van buitenaf wordt geweerd. Schimmels, bacteriën en insecten kunnen geïmpregneerde hout niet binnendringen. Daarnaast is het zo dat geïmpregneerd hout ten opzichte van hardhout een erg voordelige keuze is. Geïmpregneerd hout kan gebruikt worden voor het eigenhandig maken van bijvoorbeeld tuinmeubels en tuinhuisjes.

Wanneer wordt tuinhout geïmpregneerd?

Voor impregneren wordt vaak gekozen wanneer het hout van zichzelf weinig duurzame eigenschappen heeft en er geen garantie is dat het vochtpercentage beneden de norm blijft. Dankzij het impregneren krijgt het hout dus een langere levensduur. Het kan betekenen dat het tuinhout jaren langer mee kan gaan.Impregneren gebeurt door middel van hogedrukinstallaties, zodat het goedje tot diep in het hout doordringt. 

Nog meer voordelen van geïmpregneerd tuinhout kopen

Kant en klaar geïmpregneerd hout is goedkoper dan onbehandeld hout zelf te impregneren. Het scheelt je daarnaast veel werk. Houthandel van der Hoek biedt de volgende producten aan op dit gebied:

  • Geïmpregneerde planken
  • Geïmpregneerde balken
  • Geïmpregneerde palen

Geïmpregneerd hout kun je bestellen via onze webshop. Stel eventuele vragen gerust via onze contactgegevens.