Gecreosoteerde tuinpalen

Eén van de oudste manieren om hout te verduurzamen is het creosoteren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van creosootolie dat onder hoge druk in het hout wordt geïmpregneerd. Creosootolie ontstaat door destillatie van steenkoolteer. Dit soort tuinpalen zijn ideaal voor buitengebruik. Gecreosoteerde tuinpalen worden veelal gebruikt als:

  • Afrasteringspalen
  • Telefoonpalen
  • Fruitboompalen

Gecreosoteerd hout is goedkoop en bijzonder duurzaam

Onbehandelde tuinpalen kunnen gemakkelijk worden aangetast door schimmels en vocht, waardoor het al snel kan verrotten. Het creosoteren zorgt ervoor dat het de levensduur van de tuinpalen aanzienlijk doet stijgen. De levensduur kan met wel 5 keer verlengd worden. Hierdoor is het hout dat op deze wijze behandeld is erg duurzaam. Het is onderhoudsvrij en kan gemakkelijk jarenlang in de grond blijven staan. Het is een uitstekende keus voor wie goedkoop hout wil gebruiken met de voordelen van hout dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen. De nieuwste creosootoliën op de markt zijn ontwikkeld en goedgekeurd door het Ministerie van Vrom, te herkennen aan een lichtere kleur en het geurloos zijn.

Gecreosoteerd hout voor uw project gebruiken?

Gecreosoteerd hout is niet toegestaan voor particulier gebruik. Wilt u weten of gecreosoteerd hout ook voor uw project een goed idee is? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Tuinpalen kopen?

Benieuwd naar de tuinpalen in ons assortiment? Bezoek onze webshop voor ons uitgebreide aanbod.

Bezoek onze webshop