Lariks / Douglas vlonderplanken

Larikshout en Douglashout, beide naaldhoutsoorten, bevatten eigenschappen die nagenoeg identiek zijn aan elkaar. Daarom worden ze in één naam genoemd als Lariks / Douglas hout. Het is te herkennen aan de geelrode tot geelbruine kleur. Als vlonderplank is Lariks / Douglas hout bij uitstek geschikt. Het bevat zoveel goede eigenschappen dat de houtsoort ook door professionals volop wordt gebruikt in de weg- en waterbouw. Het is namelijk een zeer sterke houtsoort.

Duurzaamheidsklasse 3

Zoals wordt gezegd, is hout erg populair als vlonderplanken. Lariks / Douglas vlonderplanken vallen onder duurzaamheidsklasse 3, wat inhoudt dat dit type vlonderplanken een levensduur hebben van 10 tot 15 jaar. De levensduur is te danken aan de eigenschap dat het hout harder wordt met het verstrijken van de jaren. Nog meer voordelen van naaldhout:

  • Afkomstig van naaldbomen die snel groeien
  • Gemakkelijk met de hand te bewerken
  • Robuuste uitstraling

Vrijblijvend advies

Van Lariks / Douglas vlonderplanken hebt u niet alleen lang plezier, maar ook het milieu is erbij gebaat. Deze levensduur geldt overigens voor onbehandelde Lariks / Douglas vlonderplanken. Behandeld hout heeft een nog langere levensduur. Wilt u hier meer over weten? Onze vakmensen staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend advies te voorzien.