Hardhouten palen

Hardhouten palen staan mede bekend om de duurzaamheid ervan. Dit betekent dat er jarenlang plezier beleefd kan worden aan de hardhouten palen, zowel in de grond als boven de grond. Een levensduur van 25 jaar is geen uitzondering. Hardhouten palen zijn bij ons te verkrijgen in uiteenlopende afmetingen. Voor bijna elk project hebben we de juiste hardhouten palen voorradig. Maak een keuze uit onze bezaagde en/of geschaafde palen.

Het gebruiksdoel van hardhouten palen

Hardhouten palen worden veel gebruikt voor het plaatsen in tuinen, waarbij te denken valt aan speeltoestellen, het maken van een steiger of het creëren van een prachtige pergola. Er wordt ook veel gebruik van gemaakt voor grote projecten, zoals het bouwen van vlonders of het verstevigen van damwanden. Iedere soort hardhout heeft specifieke eigenschappen en daarom kunnen de gebruiksdoelen verschillen. Soorten waaruit onder andere gekozen kan worden:

  • Angelim Vermelho
  • Azobe
  • Massaranduba

Meer informatie over hardhouten palen?

Weten welke soort geschikt is voor welk project? Houthandel Van der Hoek adviseert je hier graag over. Onze professionals zetten graag hun ervaring en kennis in om jou van dienst te zijn. Neem in dat geval gewoon eens contact met ons op.