Lariks / Douglas tuinhout

Doordat hout van de Lariks en Douglas vrijwel identieke eigenschappen bezitten, worden ze onder één naam genoemd. Lariks / Douglas tuinhout zijn te herkennen aan een roodachtige kleur. Beide zijn afkomstig van naaldbomen. Het zijn duurzamere houtsoorten dan vuren en grenen, maar alleen wanneer het niet doorlopend te maken heeft met vochtige omstandigheden. Bijzondere eigenschap van zowel Lariks als Douglas tuinhout is dat het met de jaren steeds harder wordt. Ze vallen onder duurzaamheidsklasse 3 en behoren daarmee zelfs tot de meest duurzaamste Europese naaldbomen.

Gebruiksdoel Lariks / Douglas tuinhout

Lariks / Douglas tuinhout is erg geschikt voor het maken van uiteenlopende doelen, zoals:

  • Vlonders
  • Schuttingen
  • Meubels
  • Terrasoverkappingen

Na plaatsing kan het hout in de loop der tijd verkleuren naar een grijsachtige kleur. Het hout kunt u om die reden het beste beitsen of impregneren. We adviseren om onbehandelde Lariks / Douglas tuinhout niet direct in de grond te plaatsen om rotting tegen te gaan. Hiervoor kan het bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van betonpoeren, puntpaalhouders, plaatpaalhouders of iets degelijks.

Professioneel advies op maat nodig over Lariks / Douglas tuinhout?

Bij Houthandel van der Hoek kun je Lariks / Douglas tuinhout verkrijgen in de vorm van balken, palen en (vlonder)planken. Wat u dus ook maar wilt maken, wij hebben er het juiste hout voor beschikbaar. Voor meer informatie over Lariks / Douglas tuinhout kunt u contact met ons opnemen voor professioneel advies.