Eikenhouten vlonderplanken

Voor de aanleg van een terras of steiger heeft u een houtsoort nodig die tegen een stootje kan. U moet denken aan een houtsoort die gemakkelijk moet kunnen bewerken, maar ook bestand is tegen vocht en zware massa. Eikenhout is in dit geval een ideale houtsoort, binnen ons assortiment vindt u de geschikte eikenhouten vlonderplanken voor uw werkzaamheden.

Wereldwijd zijn er diverse soorten eikenbomen te vinden, in Nederland wordt vooral gebruik gemaakt van het hout van Europese eiken. Europees eikenhout is op talloze manier toe te passen en daardoor een geliefde houtsoort bij zowel professionals als particulieren. Het hout van deze boomsoort heeft een stevige structuur, maar is desondanks goed te bewerken, dit maakt de houtsoort ideaal voor constructies buitenshuis. Met eikenhouten vlonderplanken kunt u werkelijk alle kanten uit.

Duurzaamheid van eikenhouten vlonderplanken

Eikenhout valt binnen duurzaamheidsklasse II en is over het algemeen goed bestand tegen rotting. Toch is het niet aan te raden om het hout direct in contact te brengen met de grond, aangezien dit de levensduur van het hout aanzienlijk in kan perken. Ons advies is dan ook om behandeld eikenhout te gebruiken. Behandeld hout gaat langer mee en behoudt de originele kleur beter dan onbehandeld hout.

Eikenhouten vlonderplanken bij Van der Hoek

Voor eikenhouten vlonderplanken kunt u altijd bij ons terecht. Wij bieden u niet alleen het beste hout voor uw werkzaamheden, maar ook professioneel advies over de eigenschappen en toepassingen van het hout. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Vlonderplanken kopen?

Bezoek onze webshop

REGELS i.v.m. LOCKDOWN

Bedrijfsmatig

  • Wij zijn open
  • Voorkeur om de bestelling vooraf per mail of webshop door te geven.
  • Ophaaldag en tijds voorkeur aangeven
  • Orderbevestiging volgt per mail met eventuele  op- en aanmerkingen.

Particulier

  • Geen bezoek mogelijk
  • Uitsluitend per webshop of per mail
  • U krijgt een orderbevestiging per mail
  • Afhaal of bezorgdag worden per mail aangegeven.